Choď na obsah Choď na menu
 


Dva šprint triatlony na záver

Triatlonová sezóna je na konci. Poslednú augustovú (27.8.) a prvú septembrovú (3.9.) nedeľu som absolvoval dva šprint triatlony, jeden v neďalekom Gochu a druhý v Xantene.

Triatlonová sezóna je na konci. Poslednú augustovú (27.8.) a prvú septembrovú (3.9.) nedeľu som absolvoval dva šprint triatlony, jeden v neďalekom Gochu a druhý v Xantene.

Gochness triatlon privítal účastníkov, presne tak ako minulý rok, úžasným slnečným a teplým letným počasím, takmer bez vetra a so znesiteľnou teplotou vody, takže nebolo nevyhnutné zdržiavať sa obliekaním vyzliekaním neoprénu. Celé podujatie začalo už skoro ráno žiackymi, dorasteneckými a juniorskými kategóriami. Bol som ohromený množstvom detí ktoré sa tomuto športu aktívne venujú a to bez rozdielu či ide ochlapcov alebo dievčatá. Moja kategória sa postavila na štart až popoludní. Na trať s porciami 0,5+20+5 som sa vydal spolu s ďalšími viac ako 130 pretekármi. Hneď po vbehnutí do vody sa začalo na plno, inak to pri tejto šprint vzdialenosti ani nejde. Rýchlo som si našiel svoje miesto v "pelotóne" a plával som prakticky sám bez nejaký kontaktov so súpermi. Cyklistická časť bola krátka ale o to intenzívnejšia. Pozitívne bolo že som príliš nestrácal na tých najrýchlejších a navyše sa mi šlo dobre. Po druhom depe som dal do toho všetko. Zopár jednotlivcov ktorí ma predbehli na bicykli som dobehol a aj predbehol s bonusom ešte niekoľkých pomalších bežcov. V konečnom zúčtovaní som časom 1:05:25 obsadil 5. miesto v kategórii a 14. miesto celkovo. Potešilo zlepšenie o 36 sekúnd v porovnaní s minuloročným výsledkom.

Triatlon v Xantene som po ročnej prestávke absolvoval takisto po druhý krát, tentoraz však na šprint vzdialenosti, nakoľko registráciu na olympijskú vzdialenosť som nestihol. Počet štartujúcich, nakoľko je to väčšie podujatie, bol iba v šprint triatlone viac ako trojnásobný. Tak ako v Gochu aj tu počasie prialo. Nebolo tak teplo ako pred týždňom, ale opäť slnečno a takmer bezvetrie. Zaujímavosťou je, že plavecká časť štartuje priamo z vody, na štart trebalo doplávať. Po štartovacom výstrele sa opäť začalo na plno, ale keďže kanál v ktorom sa plávalo je dostatočne široký, miesta bolo dosť. Horšie to bolo s okuliarmi ktoré sa mi hneď po štarte úplne zahmleli a orientácia vo vode bola dosť obmedzená. Veď som aj narazil do člna ktorý vymedzoval smer. V depe som sa opäť zdržal o čosi dlhšie ako som musel, vyzliekanie neoprénu mi stále nejde, ale na bicykli to celkom išlo. Na niektorých som fakt nemal ale držal som slušnú rýchlosť až do depa. Po prezutí do tenisiek som to nakopol a popredbiehal som niekoľkých súperov. Bežalo sa mi naozaj veľmi dobre. Výsledný čas 1:00:11 pri vzdialenostiach 0,5+18+5 mi v celkovom poradí vyniesol veľmi slušnú 25. pozíciu v absolutnom poradí zo 455 štartujúcich pričom som v mojej vekovej kategórii (40-45) skončil dokonca druhý. Treba však dodať že ešte ďalších sedem chlapíkov z kategórií 45+ a 50+ boli lepší. Klobúk dolu. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.