Choď na obsah Choď na menu
 


Emmerich Halfmarathon

V nedeľu 13. decembra za veľmi príjemného počasia pripomínajuceho jeseň, som za zúčastnil jubilejného 50. ročníka adventného behu v neďalekom meste Emmerich, ktorého súčasťou bol aj polmaratón.

V nedeľu 13. decembra za veľmi príjemného počasia pripomínajuceho skôr jeseň ako zimu, som za zúčastnil jubilejného 50. ročníka adventného behu v neďalekom meste Emmerich, ktorého súčasťou bol aj polmaratón. 

Program celého dopoludnia na miestnom atletickom štadióne začal behmi na 5 a 10 km. Štart polmaratónu bol o 11:15 hod. Osobným cieľom bolo dobre si zatrénovať na polmaratónskej trati v tempe okolo 4:30 na km. Trať som síce nepoznal ale niečo som už v okolí pobicykloval takže očakával som prevažne rovinatý pretek na asfalte. Na moje prekvapenie však dobrá tretina viedla po lesných, trochu zablatených turistických chodníkoch, ktorých je tu mimochodom neúrekom, dokonca sa stúpalo na asi jediný a najvyšší kopec v okolí a začiatok druhej polovice mal trochu zvlnený charakter. Napriek tomu sa mi trať veľmi páčila a s pocitom dobre odbehnutého preteku som dorazil do cieľa na štadióne. Svoj pôvodný cieľ som viacmenej splnil, pretek som odbehol v dobrom tempe bez krízy a ako test momentálnej formy to beriem veľmi pozitívne a ako dobrú motiváciu do ďalšieho tręningu.

V štartovom poli 315 účastníkov som sa nestratil a v absolútnom poradí som obsadil 51. miesto časom 1:36:12. Vo svojej kategórii som skončil dokonca na 9. mieste, ale medzi slovákmi som bol suverénne najlepší keďže som bol jediný.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.