Choď na obsah Choď na menu
 


Gochness Sprint triathlon 2016

Dnes, t.j. v nedeľu 28. augusta, som si po prvý krát vyskúšal šprint triatlon, ktorý sa konal neďaleko pri mestečku Kessel v rekreačnej oblasti Gochness. Svojou účasťou toto športové podujatie poctilo viac ako 500 triatlétov počnúc tými najmladšími školákmi cez juniorov až po všetky seniorske kategórie. Počasie tentokrát nesklamalo a slniečko svojimi lúčmi poriadne pripekalo, takmer 30 stupňov, a bolo dosť nepríjemným spoločníkom pre všetkých pretekárov.

image.jpegDnes, t.j. v nedeľu 28. augusta, som si po prvý krát vyskúšal šprint triatlon, ktorý sa konal neďaleko pri mestečku Kessel v rekreačnej oblasti Gochness. Svojou účasťou toto športové podujatie poctilo viac ako 500 triatlétov počnúc tými najmladšími školákmi cez juniorov až po všetky seniorske kategórie. Počasie tentokrát nesklamalo a slniečko svojimi lúčmi poriadne pripekalo, takmer 30 stupňov, a bolo dosť nepríjemným spoločníkom pre všetkých pretekárov.

Toto celodenné podujatie odštartovalo už ráno žiackymi kategóriami.  Úprimne povedané bol som doslova šokovaný koľko chlapcov a dievčat v žiackych a dorasteneckých kategóriách sa tu venuje tomuto nádhernému a nie ľahkému športu. Kiež by takéto niečo sme mohli zažívať aj u nás. Moja kategória prišla na rad pol hodinu po poludní. Keďže išlo o šprint triatlon, niet tam času na kalkulovanie so silami a všetky disciplíny sa išli na plný plyn. Tak to vyzeralo aj hneď po vbehnutí do vody kde som v zhluku plavcov schytal nejaký ten úder či kopanec a prvých sto metrov to bol len boj o pozíciu. Potom sa to ukludnilo a v pomernom klude sa plávalo až do cieľa. Musím podotknúť že sa plávalo bez neoprénov, keďže voda mala 23 stupňov, čo je na tieto pomery niečo nebvyklé ale naozaj sa plávalo výborne. Po 500 metroch a deviatich minútach strávených vo vode som vbehol do depa, sadol na bicykel a vyrazil na uzavretý okruh dlhý 10 km, ktorý bolo treba image.jpegabsolvovať dva krát. Po prvý krát som použil aj triatlonové riaditka a vyplatilo sa, nestrácal som na tých najlepší až tak veľa. Beh, ako tradične, bol veľmi dobrý. Bežali sa dva 2,5 km okruhy a na tejto časti ma predbehol iba jeden pretekár, aj to necelých 200 metrov pred cieľom a vo výsledkovej listin ma odsunul o jednu priečku nižšie.

K organizácii opäť raz niet čo dodať. Perfektné. Všetko fungovalo ako hodinky. Darmo, kde je kopec odhodlaných a ochotných ľudí, dostatok materiálneho a aj finančného zabezpečenia tak to potom má svoju úroveň. Máme sa ešte čo učiť.

Nesmiem zabudnúť na skvelú podporu od mojich kolegov Lenku a Peťa s rodinkou, ktorí hlasno povzbudzovalo, čo určite prispelo k dobrému výkonu a ešte krajšiemu pocitu z celého podujatia.

V absolútnom poradí som časom 1:06:09 obsadil 23. miesto v konkurencii 203 klasifikovaných pretekárov. Vo svojej vekovej kategórii som dokonca obsadil slušné 8. miesto.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.