Choď na obsah Choď na menu
 


N3T Niederhein Triatlon Kalkar - Wisseler see

Včera, v nedeľu 3. júla, som sa tu (Kalkar, GER), v blízkom rekreačnom stredisku Wisseler see, zúčastnil premiérového vydania N3T Niederhein triatlonu. Počasie včera ráno v žiadnom prípade nepripomínalo leto, bolo zamračené a ledva 12 stupňov, ale ani to neodradilo takmer 500 športovcov zmerať si sily na trati olympijského (krátkeho) alebo šprint triatlonu. Ja som si to rozdal so súpermi na tej dlhšej, olympijskej vzdialenosti.

Maroš report 

image.jpegVčera, v nedeľu 3. júla, som sa tu (Kalkar, GER), v blízkom rekreačnom stredisku Wisseler see, zúčastnil premiérového vydania N3T Niederhein triatlonu. Počasie včera ráno v žiadnom prípade nepripomínalo leto, bolo zamračené a ledva 12 stupňov, ale ani to neodradilo takmer 500 športovcov zmerať si sily na trati olympijského (krátkeho) alebo šprint triatlonu. Ja som si to rozdal so súpermi na tej dlhšej, olympijskej vzdialenosti.

Pri štarte to už bolo o čosi lepšie, teplota pomaličky stúpala "až" na 18 stupňov čo bola presne teplota vody v jazere, takže neoprén bol nevyhnutnou a povinnou výbavou každého pretekára. Po vbehnutí do vody nastalo klasické bojovanie o pozície v prvých desiatkach metrov a nejaké to deci putovalo aj do žalúdka. Neskôr sa to už upokojilo a po 28 minútach som sa vymotal z vody do depa, kde som strávil, ako zvyčajne, nejakú tu minútku navyśe. Cyklistická časť prebiehala na uzavretom okruhu s vylúčením dopravy po úplnej rovine s miernym vetrom, ktorý nebol až takým nepríjemným protivníkom. Na bicykli som urobil svoje maximum čo sa dalo a nestratil som na tých najlepší príliš veľa čo sa nedá povedať o plávaní. Po druhom depe nasledoval beh po veľmi peknom okruhu situovanom priamo v areáli strediska dlhom 2,5 km. Bežalo sa veľmi dobre, čoho príčinou bolo určite trochu chladnejšie počasie a priamo na trati ma predbehli iba dvaja pretekári. Celkovo v behu som dosiahol jedenásty najrýchlejší čas.

Po organizačnej stránke tam nebolo čo riešiť, všetko fungovalo perfektne s povestnou nemeckou precíznosťou, navyše vo veľmi príjemnom prostredí aj s diváckou kulisou. Touto cestou sa chcem poďakovať aj môjmu cool kamošovi Mircovi s jeho rodinkou za podporu a skvelé povzbudzovanie, čo je povolený doping.

Vzhľadom na fakt že za posledné dva týždne som skoro nič nenatrénoval som so svojim vystúpením spokojný a vo výsledkoch som sa ako jediný slovák nestratil. V absolútnom poradí som obsadil časom 2:20:34 27. miesto zo 108 registrovaných v cieli a 8. miesto v kategórii nad 40 rokov. Myslím že môže byť a hanbu som určite nespravil.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Cyril - jaka kočka

Bratku,
Gratulujem !!! Dobre sa to číta. Dúfam, že čoskoro zabojujeme spolu na podobnom preteku.
Športu zdar.
Cyril

palo - super

Zasa vyborne, blahozelam