Choď na obsah Choď na menu
 


Vianočný beh Lučenec

Už po 47 krát sa v piatok 26.12. tradične na Štefana v Lučenci zišla plejáda bežcov od rekreačných, príležitostných až po profíkov. No a medzi nimi ani tento rok nechýbala moja maličkosť.

Maroš 31.12.2014

pc260198--1-.jpg    Už po 47 krát sa v piatok 26.12. tradične na Štefana v Lučenci zišla plejáda bežcov od rekreačných, príležitostných až po profíkov. No a medzi nimi ani tento rok nechýbala moja maličkosť. Bohužiaľ už po niekoľký krát ako jediný reprezentant nášho klubu.

     Hneď ráno to vyzeralo na mimoriadne pekný a slnečný deň. To sa potvrdilo a počasie bolo tento rok veľmi priaznivé a to aj teplotne. Po prvý krát si celé podujatie zobral pod organizačné krídla Marathon BB team, čo sa trochu prejavilo ako po pozitívnej tak aj po negatívnej stránke. Online registrácia a meranie čipom je už na takýchto podujatiach štandard, ale organizátori asi nerátali s takým záujmom pretekárov (takmer 700 bežcov). Kvôli nezvládnutej prezentácii sa musel štart pretekov posunúť až o jednu hodinu, čo pre zúčastnených nebolo veľmi príjemné. Ani účastnícke medaily sa neušli všetkým, mne hej, nakoľko ich bolo len 400 kusov. Ale aj napriek tomu sa pretekalo o dušu. Keď už sa konečne odštartovalo a celá tá masa sa pohla, naštartoval som aj ja svoj motor a testoval som to čo som doteraz natrénoval. Pred pretekmi som neočakával nijaké zázraky, ale na počudovanie sa mi bežalo výborne, dal som to na čo som mal a v cieli som bol so svojim výkonom spokojný. Druhá polovica pretekov bola dokonca rýchlejšia ako tá prvá. Len škoda že prví dvaja v cieli mi nadelili jedno celé kolo a kus. No keď na to majú nech si bežia, ... a bežali dobre, čo už. 

     V celkovej klasifikácii v absolútnom poradí som dosiahol na 24. miesto a vo svojej kategórii sa mi ušla 16. priečka časom 1:24:04, ja si myslím že celkom slušné. O rok ... uvidíme.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zelo - Lučenec

Veľmi dobrí čas Maroš, len ma mrzí že som ťa nemohol podporiť tak jak ty mňa minulý rok . Snažím sa nohu rozhýbať čo najskôr, skúšam to už aj bez ortéz, dúfam že do budúceho vianočného behu budem fit...