Choď na obsah Choď na menu
 


Jarná cena RS

     Dnes, v nedeľu 3. mája 2015, sa v Rimavskej Sobote uskutočnil premiérový ročník cestných cyklistických pretekov Jarná cena RS, ktorý na Gemer prilákal viac ako 170 amatérskych či licencovaných cyklistov.

     Dnes, v nedeľu 3. mája 2015, sa v Rimavskej Sobote uskutočnil premiérový ročník cestných cyklistických pretekov Jarná cena RS, ktorý na Gemer prilákal viac ako 170 amatérskych či licencovaných cyklistov.

mms_20150503_203039.jpg     Pod formátom jarnej klasiky na pretekárov čakalo 92 prevažne rovinatých kilometrov s troma krátkymi, ale dosť nepríjemnými stúpaniami v posledných 20 kilometroch. Počasie tentokrát hralo s usporiadateľmi, takže za čiastočne slnečného, teplého a takmer bezveterného počasia nikomu nestálo nič v ceste vydať zo seba maximum. Aj náš klub mal v pelotóne svoje zastúpenie. Okrem mňa sa na štart postavil aj Ondrej Bakša.

     Po štarte v centre mesta nasledovalo zavádzacie kolo a druhý prejazd cez štart, potom už ostrý štart pretekov. Od úvodu sa šlapalo na plné pecky a bol poznačený značnou nervozitou pričom sa pretekári nevyhli niekoľkým pádom. Už po prvom krátkom stúpaní za obcou Pavlovce nastala prvá redukcia pelotónu. Držal som sa asi tak v polovici štartového poľa v skupinke s Ondrejom a ďalšími asi siedmimi pretekármi. O chvíľu však po vlastnej chybe na 18 kilometri pri Bottove na rovnej ceste som sa porúčal k zemi a spoznal tak čaro cestných lišajov na lakti a na ľavom boku. Trochu otrasený som sa pozviechal zaťal zuby a pokračoval v pretekoch s vedomím že skupinku s Ondrejom už nedobehnem. Stratil som pomerne dosť času a po niekoľkých kilometroch sólovej jazdy ma dobehla väčšia skupinka v ktorej som sa udržal až do konca a snažil som sa aj finišovať v cieli. 

     Celé moje snaženie napokon stačilo na celkovo 123. miesto v čase 2:41:18, čo nie je najlepšie ale konkurencia bola mimoriadne silná. Ondrej bol asi o tri minúty rýchlejší a celkovo obsadil 110. miesto a chcem sa mu poďakovať za skvelú reprezentáciu klubu. Na záver len konštatovanie že to bol naozaj dobrý pretek zorganizovaný na skvelej úrovni a dúfam že o rok sa to zopakuje.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.